Skip to content

Malaga 2022

Malaga 2022#VKD Stajerska #2mesto v kategoriji 60+.

Srebro na Evropskem veteranskem prvenstvu v košarki

Po štirih letih premora je bilo v Malagi v Španiji (šesto mesto po velikosti, eno najstarejših mest v Evropi z leta 770 pr. n. št.) od 24. junija do 3. julija pod okriljem XI FIMBA Maxi Basketball European Championship Evropsko veteransko prvenstvo v košarki.

Sodeloval je tudi Vojničan Marjan Oprčkal, predsednik Košarkarskega kluba Vojnik, velik ljubitelj košarkarske igre in tudi še po 60. letu aktiven igralec košarke. Iz Slovenije so sodelovale štiri ekipe, tokrat samo moški v štirih starostnih kategorijah.

Ekipa VKD Štajerska, v kateri je igral Marjan, je v starostni skupini 60+ edina od slovenskih ekip dosegla vidno uvrstitev, in sicer srebrno medaljo med 23 ekipami v tej kategoriji.

VKD Štajerska, v kateri je igral tudi starosta slovenske košarke, nekdanji reprezentant Slavko Kotnik, je zmagala pet tekem, le v finalu je bila močnejša Italija. Sicer je letos zaradi vojne med Rusijo in Ukrajino na tekmovanje prišlo precej manj ekip (180, sicer bi jih bilo čez 200). Tako se Marjan žal ni srečal svojimi košarkarskimi prijatelji iz prejšnjih veteranskih tekmovanj, kar mu je vsakič veliko pomenilo. 

Že pred tekmovanjem je staknil težko poškodbo leve rame, tako da je lahko igral le s pomočjo analgetikov, a je zaradi velike želje vseeno odšel v Malago. Na tekmi ”finale pred finalom” z Nemci si je poškodoval še desno ramo, zato na zadnji tekmi sploh ni mogel normalno vreči na koš, kar je bil po njegovem mnenju tudi eden glavnih vzrokov za poraz v finalu. Kljub temu se je Marjan iz Malage, ki je mesto na tako imenovani »sončni obali« ob Sredozemskem morju (žal je imelo morje samo 18 stopinj Celzija), domov vrnil zelo zadovoljen, saj je prejšnjim trem zlatim medaljam (od tega ena na svetovnem prvenstvu) in eni bronasti, dodal še srebrno medaljo na Evropskem prvenstvu.

Tekst: Špela Oprčkal

Foto: arhiv M. Oprčkal

Posted from: https://www.mojaobcina.si/vojnik/novice/sport/srebro-na-evropskem-veteranskem-prvenstvu-v-kosarki.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *